Trådlöst nät för detaljhandel

Digitaliseringen av samhället har orsakat stor konkurrens från e-handeln. Men där det finns utmaningar finns också möjligheter, och för detaljhandeln ligger möjligheterna just i den teknik som skapade deras främsta konkurrent.

Trådlöst nät för detaljhandel

För att överleva i en alltmer digitaliserad vardag förlitar sig detaljhandeln på att vara närvarande på nätet även i butik. Med hjälp av ett stabilt och bra trådlöst nätverk, kombinerat med smarta positioneringstjänster, kan digitala kanaler användas som en utsträckt arm för att berika den personliga köpupplevelsen som fortfarande är den största styrkan i detaljhandeln.

Skicka kunder personliga hälsningar på sin mobil när de kommer in i butiken, ge skräddarsydda erbjudanden baserat på tidigare inköp och preferenser, visa vägen till rätt butikshylla eller skicka dem i riktning mot en ledig butiksarbetare.

Detta kommer att bidra till att berika kundens upplevelse av butiken och kan bidra till ökad försäljning.

Påverka kundbeteende och trafikmönster

Positioneringstjänster är ett effektivt analysverktyg. Genom att samla in data om kundernas beteende och rörelser i butiken kan du identifiera trafikmönster och använda informationen som underlag för strategisk planering för framtiden.

Genom att spåra och analysera trafikmönster kan du bland annat identifiera var kunderna rör sig (och inte rör sig), förbättra produktplaceringen i butik, påverka kundernas beteende, utforma erbjudanden utifrån kundernas intresse, öka försäljning och lönsamhet.

Beroende av att vara online

Innan du fokuserar på hur du kan använda nätverks- och positioneringstjänster för att öka din butiks intäkter bör du se till att du har ett stabilt och tillförlitligt trådlöst nätverk.

En modern butik innehåller ett antal verksamhetskritiska enheter som är beroende av att ständigt vara uppkopplade till nätet, t ex reklamskärmar, försäljningsdisk, kassasystem, övervakningskameror etc.

I en tid då de allra flesta betalar med bankkort, eller via kontaktlös betalning via mobil, är något så trivialt som att betala för varan man vill köpa avhängt på att vara ansluten till nätverket. Detaljhandeln har mycket korta försäljningscykler, och betalningsfrågor kan vara skäl nog för en kund att istället välja att gå till en konkurrent.

Skräddarsydda nätverkslösningar

Vi är en specialistleverantör av trådlösa nätverkslösningar. Våra erfarna konsulter kan hjälpa dig med att utforma flexibla och skräddarsydda nätverkslösningar som fokuserar på din användares upplevelse, optimera prestanda och säkerställa ett stabilt, säkert och pålitligt trådlöst nätverk i din butik.

Med molnadministration från vår partner Juniper Networks får du tillgång till personliga instrumentpaneler som ger dig en fullständig överblick över alla aktiviteter i nätverket på valfri plats. Här hittar du viktig data och värdefulla insikter om nätverket, kundbeteende och engagemang.

Lösningarna är enkla att använda, och effektiviserar uppgifterna knutna till daglig drift, felsökning, problemlösning och strategisk planering.

Har du frågor om trådlösa nätverk?

Fyll i formuläret för att kontakta oss. En av våra experter kommer att kontakta dig via e-post.