Gästnätverk

Gästnätverk ger gäster, kunder, partners och leverantörer snabb och enkel tillgång till internet under sina besök, utan att äventyra säkerheten i ditt nätverk. Samtidigt har du full kontroll över vem som är ansluten och hur många det finns som använder nätverket hela tiden.

Gästnätverk

Vi erbjuder funktion för gästnätverk där all åtkomst till det trådlösa nätverket styrs via en dedikerad instrumentpanel med en mängd olika anpassningsalternativ. Som administratör kan du välja mellan en mängd olika auktoriseringar för gäster att ansluta, och du väljer hur lätt denna process ska vara för användaren.

När gäster ansluter till nätverket skickas de till en inloggningsportal för att bekräfta anslutningen. Denna portal anpassas utifrån dina behov och önskemål, och erbjuder bland annat anslutning med hjälp av en säkerhetskod eller med hjälp av ett Google- eller Facebook-konto.

Beroende på hur mycket information du vill ha om den person som använder det trådlösa nätverket kan du lägga till fält som namn, företag, vem personen kommer att träffa, e-postadress, telefonnummer och liknande. Detta ger dig som administratör en fullständig överblick över vem som använder gästnätverket.

Alternativt kan du välja att lämna nätverk öppna och tillgängliga för alla, utan ytterligare krav innan du ansluter. Detta ger mindre data, men skapar också mindre friktion för användaren. Eftersom gästnätverket är separerat från företagets nätverk, upprätthålls datasäkerheten, men vi rekommenderar att du övervakar nätverkstrafik och accesspunkter om du väljer det här alternativet.

Har du frågor om gästnätverk?

Fyll i formuläret för att kontakta oss. En av våra experter kommer att kontakta dig via e-post.