WDM

Med WDM överförs flera optiska signaler med olika våglängder genom en enda fiber. Detta har en betydande effekt när det gäller att öka överföringskapaciteten för ett enda fiberpar.

Vad är WDM?

Wavelength Division Multiplexing (WDM) är en banbrytande teknik som har förändrat hur data överförs i moderna nätverk. Genom att använda olika våglängder av ljus på en enda fiber möjliggör WDM överföring av flera oberoende signaler samtidigt. Detta resulterar i ökad kapacitet, effektivitet och kostnadsbesparingar för nätverksinfrastrukturer.

Hur fungerar WDM?

WDM fungerar genom att detektera och dela upp ljusvågor i olika kanaler. Varje kanal tilldelas en unik våglängd och kan överföra oberoende dataströmmar. Det innebär att flera samtal, videor och data kan skickas samtidigt via en enda fiberkabel, vilket dramatiskt ökar nätverkets kapacitet.

Branschledare inom optiska nätverk

Som ledande inom nätverksteknik är vi dedikerade till att leverera ledande WDM-lösningar som ger våra kunder en konkurrensfördel. Genom våra partnerskap med branschledare som Infinera och Smartoptics kan vi se till att våra kunder har tillgång till det bästa inom WDM-teknik.

Har du frågor om våra lösningar?

Fyll i formuläret för att kontakta oss. En av våra experter kommer att kontakta dig via e-post.

Bild av Hampus från nLogic.

Hampus Näslund

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vill du ha de senaste nyheterna från oss? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna om våra lösningar och inbjudningar till våra evenemang