Trådlöst nätverk för utbildningsinstitutioner

Utbildningsinstitutioner har användare som ställer höga krav på det trådlösa nätverket, samtidigt som det ofta finns begränsade IT-resurser till att administrera det. Därför är det kritiskt att få på plats ett enkelt, effektivt och användarvänligt system.

Trådlöst nätverk för utbildningsinstitutioner

Varje dag hittar omkring 400 000 studenter och 75 000 anställda till landets universitet och högskolor. Med dem tenderar de att ha bärbara datorer, surfplattor, mobiler och nu även smartwatches, som alla bör anslutas till din institutions trådlösa nätverk.

Det trådlösa nätverket är en av de viktigaste komponenterna i varje universitets kritiska infrastruktur, och antalet enheter som är uppkopplade ökar kontinuerligt.

Majoriteten av dagens studenter har vuxit upp med internet som en naturlig förlängning av sin vardag. För dom är det lika naturligt att vara uppkopplad som att äta och dricka, och dom ställer därför höga krav på nätverket i skolan. Samtidigt har många undervisningsinstitutioner begränsade resurser, och det är ofta relativt små IT-team som har ansvaret för att säkra driften av skolans nätverk.

Krävande kundgrupp

Som utbildningsinstitution har du en kundgrupp som måste tillfredsställas varje dag. Studenter förväntar sig inte bara att kunna använda sig av tjänsterna och verktygen som skolan tillhandahåller, men också externa tjänster dom besöker via skolans nätverk på fritiden.

Universitet och högskolor rankas varje år baserat på studenternas samlade erfarenhet, och otillräcklig nätteckning har ofta en negativ inverkan på dessa bedömningar. I det extrema fall kan detta leda till minskad popularitet, färre ansökningar om en studieplats och en försvagad ekonomi.  

Därför är det viktigt att sätta på plats ett gediget och pålitligt trådlöst nätverk som ger eleverna snabb och enkel tillgång till webben, oavsett var de befinner sig på campus.

Komplext nätverk

Utbildningsinstitutioner tenderar att ha mycket komplexa nätlayouter, med ett antal zoner och områden som ska täckas.

Naturligtvis behöver hörsalar, grupprum och klassrum optimalt trådlöst nätverk. Dessutom flyttar eleverna runt mellan foajén, matsalen, läsesalen och biblioteket.

För att säkerställa en god användarupplevelse för både studenter och personal vid institutionen är det viktigt att alltid sätta in ett trådlöst nätverk som är stabilt så att alla kan använda det utan problem. Dessutom förlitar du dig på ett bra analyssystem som ger dig värdefull information och insikter om var eleverna befinner sig när de ansluter online, vilka åtkomstpunkter som belastas mest och hur klienter använder nätverket.

Effektiva lösningar

Upplevelsen för kundens användare är central i nLogics syn på nätverksuppsättning. Vi utformar våra lösningar för att möta din organisations specifika behov så att de kan erbjuda varje användare en bra upplevelse.

Utifrån kundernas behov komponerar vi trådlösa nätverk som exempelvis tar höjd för ökad belastning på enskilda accesspunkter, och som justerar kapaciteten i definierade zoner, baserat på det aktuella behovet där och då.

Vi erbjuder också full kontroll och synlighet av utveckling genom en molnbaserad administrationsplattform och effektiva verktyg för hantering av data, nätverksdrift, felsökning och problemlösning.

Smarta lokationstjänster

Till exempel kan studenter via Bluetooth-aktiverade platstjänster automatiskt hämta dagens presentation när de går in i en hörsal, eller så kan de få löpande uppdateringar om tillgängligheten till studierum och liknande via en portal (i form av en app på sin mobil eller surfplatta).

Har du frågor om trådlösa nätverk?

Fyll i formuläret för att kontakta oss. En av våra experter kommer att kontakta dig via e-post.