HPE tillkännager förvärvet av Juniper Networks

Hewlett Packard Enterprise (HPE) tillkännagav den 9 januari 2024 att man har ingått ett bindande avtal om att förvärva Juniper Networks för cirka 14 miljarder dollar. Detta viktiga partnerskap kommer

Hewlett Packard Enterprise (HPE) tillkännagav den 9 januari 2024 att man har ingått ett bindande avtal om att förvärva Juniper Networks för cirka 14 miljarder dollar. Detta viktiga partnerskap kommer att bygga en solid grund för att ytterligare stärka och utöka nätverkserbjudandet.

Som Sveriges största partner till Juniper Networks vill vi försäkra våra kunder om att vi ser positivt på förvärvet. Vi fortsätter att leverera förstklassiga lösningar och tjänster. Det partnerskap vi har med våra kunder kommer att förbli oförändrat, och vårt engagerade team kommer att fortsätta att leverera samma höga standard av support och service som förväntas av oss, säger Erlend Bonesvoll, CEO för nLogic Group.

Läs Juniper Networks pressmeddelande här.

Höjdpunkter från pressmeddelanden

HPE:s förvärv av Juniper Networks utgör ett betydande strategiskt steg för båda företagen och förväntas skapa en starkare enhet med en omfattande portfölj av nätverkslösningar. Den kombinerade styrkan i HPE:s och Junipers teknologier kommer att sätta företaget i en idealisk position för att leverera innovativa och AI-drivna nätverkslösningar.

Efter slutförandet av transaktionen kommer Junipers VD, Rami Rahim, att leda HPE:s sammanslagna nätverksverksamhet och rapportera till HPE:s VD och koncernchef Antonio Neri.

Att Rami Rahim kommer att leda den nya divisionen i bolaget ser vi som positivt och han berättar att de kommer att fokusera på AI-driven nätverksteknik framöver. I pressmeddelandet för HPE och Juniper betonas AI ofta, precis som när Juniper förvärvade Mist 2019. ”Expertis inom artificiell intelligens var viktigt för Juniper, och vi ser nu samma sak för HPE”, säger Bonesvoll.

”Vi är optimistiska inför 2024, oavsett den här utvecklingen i branschen. Om du har några frågor är du välkommen att kontakta oss, så fortsätter vi att hålla dig uppdaterad.

Kontakta oss

Har du några frågor? Kontakta oss för mer information.