Mist – Så mycket mer än bara trådlöst!

Relaterat

Den första innovativa lösningen för trådlösa nät på mer än tio år!

Trådlösa nätverk har aldrig varit mer kritiskt för verksamheter än vad det är idag. Ändå installeras fortfarande de flesta WLAN-lösningarna som skall stödja smarttelefoner, cloudlösningar och artificiell intelligens (AI) med teknik som utvecklades innan dessa lösningar kom till marknaden.

För att ge moderna företag en Wi-Fi-lösning som är anpassad för dagens digitala samhälle, har Mist utvecklat den första AI-drivna WLAN-plattformen – Mist Wireless LAN. Denna plattform kan ses som den första innovativa lösningen för trådlöst nät på mer än tio år.

När Juniper Networks köpte Mist Systems 2019 stärktes Juniper Networks produktportfölj avsevärt med en unik Wi-Fi-lösning. Mist är inte en traditionell lösning för trådlösa nät på grund av att Mist använder sig av artificiell intelligens (AI) för att förenka administrationen av trådlösa nät. Lösnigen är född i molnet och bygger på en ariktektur utan fysiska WLAN-kontrollers. Det är också möjligt att hantera det trådbundna nätverket genom att den AI-baserade felsökningen kan gå över både WLAN och LAN.

Det finns många möjligheter att automatisera och integrera via APIer, i tillägg så har lösningen integrerad lokationsteknologi (Bluetooth) inbyggd. Mist kombinerar AI, maskininlärning och datavetenskap med de nyaste molnteknologierna. Detta ger en smart, flexibel och skalbar lösning som optimerar den trådlösa upplevelsen och som ger god insyn i nätverket.

mist-platform-nlogic

 


Fundamentet i lösningen är WiFi Assurance och Marvis, som är den första AI-baserade virtuella nätverksassistenten för administration av WLAN och LAN. Marvis kan, med hjälp av artificiell intelligens (AI), på egen hand fixa problem utan att nätverksadministratören behöver göra något.

Mist kombinerar AI-automatisering med flexibillitet i mikrotjänster: 

  • Ger funktionshastighet med sömlösa uppgraderingar som tar minuter istället för månader.
  • Ger full programerbarhet via öppna APIer för proaktiv automatisering.
  • Anpassar sig i realtid till ändringar från användare och i förhållande till enhets- och applikationsbeteende, som ger en förutsägbar och pålitlig Wi-Fi och platstjänster.
  • Övervakar nätverkstrender i realtid och skickar automatiskt notifieringar när servicenivåer avviker från SLA.  
  • Tillhandahåller proaktivt rekommendationer för felsökning och konfiguratrionsändringar.