GPON & 10G XGS-PON

GPON och 10G XGS-PON är fiberoptiska accesstekniker som gör det möjligt för bredbandsleverantörer att erbjuda sina abonnenter höghastighetsanslutningar med hjälp av en passiv optisk infrastruktur.

GPON

GPON (Gigabit Passive Optical Network) är en punkt-till-multipunkt-teknik som ansluter en optisk linjeterminal (OLT) till många optiska nätverksterminaler (ONT) eller optiska nätverksenheter (ONU). I ett GPON-nät används passiva splitters mellan ONT och ONT för att dela våglängden så att alla ONT på fibern kan se den. GPON-standarden anger att en enskild GPON-port kan delas upp i 128 delar (kunder), medan normal praxis är att dela upp i antingen 32 eller 64 delar (kunder). GPON använder separata våglängder för att sända och ta emot trafik (1490 nm i nedströmsriktningen och 1310 nm i uppströmsriktningen).

10G XGS-PON

XGS-PON är en uppdaterad standard för passiva optiska nätverk (PON) som kan stödja symmetrisk dataöverföring med högre hastighet, 10 Gbps, och ingår i den familj av standarder som kallas GPON. GPON står för Gigabit PON eller 1 Gigabit PON. ”X” i XGS står för siffran 10 och bokstaven ”S” står för symmetrisk, XGS-PON = 10 Gigabit Symmetric PON.

Vi hjälper dig med GPON och 10G XGS-PON

Vårt team av experter är redo att hjälpa dig att välja rätt fiberoptisk lösning för dina behov. Vi skräddarsyr och anpassar din arkitektur så att du kan leverera snabba och tillförlitliga bredbandstjänster.

Våra teknikpartner för GPON och 10G XGS-PON

Juniper Networks logo.
Adtran logo.

Juniper Unified PON

Junipers Unified PON-lösning kombinerar hastighet och intelligens för att leverera en överlägsen bredbandsupplevelse med blixtsnabba nedströms- och uppströmshastigheter. Junipers lösning särskiljer sig genom att använda 10G XGS-PON-optik i ACX-routrar som virtuell OLT (vOLT) integrerad i Junos OS och Subscriber Management (BNG).

Adtran GPON/XGS-PON

Med Adtrans GPON-teknik kan du uppleva omedelbar nedladdning och uppladdning av filer, sömlös streaming av 4K/8K-videor och obegränsad multiplayer-underhållning. Adtrans XGS-PON ger dig symmetriska hastigheter på upp till 10 Gbps – ett kraftpaket för dina mest krävande digitala aktiviteter.
SDX 6000-serien av programvarudefinierade optiska linjeterminaler (OLT) består av öppna och disaggregerade enheter som stöder ett brett utbud av PON-standarder, inklusive 10G Combo PON, XGS-PON och GPON.

Vill du veta mer om vår GPON & 10G XGS-PON?

Fyll i formuläret för att kontakta oss. En av våra experter kommer att kontakta dig via e-post.

Bild av Hampus från nLogic.

Hampus Näslund

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vill du ha de senaste nyheterna från oss? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna om våra lösningar och inbjudningar till våra evenemang

Relevant innehåll