Aktuellt

nLogic och Eidsiva Bredbånd - ett samarbete i mer än 12 år

Norska Eidsiva Bredbånd har varit kund till nLogic sedan 2007, och har fått hjälp med design, implementering, utbildning och support 24/7. nLogic har också levererat kurser och anpassade workshops till Eidsiva Bredbånd efter behov.

Om Eidsiva Bredbånd
Eidsiva Bredbånd levererar bredband till privat- och företagsmarknaden på Østlandet i Norge samt resten av Norden via partners. Telefoni, tv och säkerhet är också en del av Eidsiva Bredbånds erbjudande. Eidsiva Bredbånds fibernät är det tredje största i Norge. För att kunna leverera 45 000 fiberaccesser behöver Eidsiva Bredbånd robusta lösningar som är lätta att använda. nLogic bidrar med kärnkomponenter i Eidsiva Bredbånds nätverk, men låt oss gå tillbaka till där samarbetet startade 2007.

Eidsiva Bredbånd har samarbetat med nLogic i över 12 år och utvecklat nätverk och lösningar, där större delen av arkitekturen tillhandahålls av nLogic. Detta inkluderar lösningar för distributions-, kärn- och accesstnätverk samt systemstöd.MPLS-baserat corenät
Under 2008 implementerade nLogic ett MPLS-baserat corenätverk, bestående av Juniper Networks MX-routrar. Dessa har uppgraderats under 2018 för att tillgodose nuvarande och framtida behov för 100G transport i corenätet. I Metro (Distribution / Aggregation) har Eidsiva Bredbånd valt att använda Juniper ACX-plattformen för att distribuera MPLS-transport. Dessutom används Juniper EX-switchar och BRAS / BNG.

Bredband till företagsmarknaden
För leverans av bredband till företagsmarknaden har Eidsiva Bredbånd valt att använda Juniper EX som access switch. Här är det främst den fläktlösa switchen som används.

Nytt aktivt optisk WDM transportnät
Mellan 2017–2019 blev nLogic valda för att leverera ett nytt aktivt optisk WDM-transportnät för 100G/200G 16QAM baserat på XTM-Series från Infinera.

nLogic vald som leverantör av MEF-certifierade produkter 
Eidsiva Bredbånd blev den första norska bredbandsoperatören att erhålla Carrier Ethernet 2.0-certifiering våren 2016. nLogic blev valda som leverantör av MEF-certifierade NID/CPE från Accedian, och bistod i certifieringsprocessen med integration av Accedian i deras existerande Juniper corenät.

Uppgradering av trådlöst nät
Eidsiva Bredbånd levererar internet till alla stugor och hushåll som drivs av Skistar i Trysil. I samband med uppgradering av trådlöst nät blev nLogic valda till att leverera accesspunkter, centraliserad administration av Controllers, 2017.

Vi tackar Eidsiva Bredbånd för gott samarbete och tillit så här långt, och ser fram emot vidare samarbete kommande åren framöver.

marcus-wahlberg-ceo-nlogic-sweden

 

För frågor kontakta:
Marcus Wahlberg
m: +46 708 799 190
e: marcus.wahlberg@nlogic.se